AboutAbout ProjectsProjects NewsNews PressPress ContactsContacts RU

House № 49 is an experimental project by P H . D : What was required here was the fully redesigning of the interior of a mansion house of area 1,200m², in a short period and to a strict budget, to have it ready to be placed on the market.  

 

These limitations, as is often the case, acted only to spur on the fantasy: new colours had to be selected, and new combinations, textures and materials.  The customary marble, for instance, had to be foregone in favour of the more readily available travertine. 

 

The initial project had envisaged an imposing double staircase, but it was determined to replace this with a spiral, allowing for the visual extension of the hallway and substantial freeing up of space.  The dark steps and handrail form an effective contrast with the light walls, and the staircase has become the conceptual centre of the entire project, simultaneously forming both a functional structure and art object.  

Living room
Staircase
Living room

The ground floor is open to the house guests: here are located the reception room, dining room, two guest rooms, a cinema, sports hall and spa.  Two formerly small and dark rooms have been restructured to accommodate a sauna and Turkish bath.  Panoramic glazing throws open the surrounding landscape at a glance, and the spa, finished in cumaru wood, enjoys direct access to the terrace. 

 

The second terrace is accessed via doors from the master bedroom on the first floor, entirely and completely reserved for the owners.  Alongside three children´s bedrooms with en-suite wardrobes and bathrooms, an expansive playroom and study have been envisaged here, with views of the surroundings.  


Living room
Dining room

 In place of the familiar reserved and neutral colour scheme, the designers of P H . D  have selected rich green and turquoise tones, and have employed the ombre technique in the reception room and cinema, by which the hues gradually flow from dark to light.  The basic coloristic motif is continued in the custom made designer furniture and accessories, going against the contrasting background formed by the cashmere curtains and toned American walnut floors. 

 

Hall
Parlour